Educatieprogramma “kloosters en kruiden”

Streekmuseum Veldzicht heeft een educatieproject voor leerlingen van groep 7 van de basisscholen. Het project is bedoeld voor de scholen uit Noordwijk en de regio. Het is ontwikkeld door de leden van de Educatiegroep van Museum Veldzicht in samenwerking met de Educatiegroep Leiden.

De les ‘Kloosters en Kruiden’
Hoe zag het leven in Noordwijk er vroeger uit? Wat gebeurde er als mensen ziek waren? Wie zorgde voor hen? En hoe? In een dynamische les komen de leerlingen op spannende wijze in aanraking met de geschiedenis van Noordwijk. Ze ontdekken wat kloosters en kruiden met de middeleeuwen te maken hebben en komen erachter hoe kwakzalvers zieke mensen bedrogen. De leerlingen gaan aan de slag met zeer gevarieerde en levendige opdrachten. Natuurlijk mogen ze ook zelf experimenteren. Terwijl ze het Noordwijks kruidenlied kunnen meezingen , dat geschreven is door Herma van Piekeren, ‘brouwen’ ze hun eigen kruidendrank, zoals de monniken en nonnen in Noordwijk dat vroeger deden.

Lokaal Erfgoed Noordwijk
De les ‘Kloosters en Kruiden’ past binnen Lokaal Erfgoed Noordwijk. De leerlingen leren niet alleen hun eigen omgeving kennen maar ook deze erfgoedinstelling in Noordwijk. Daarnaast ontwikkelen zij historisch besef over hun eigen regio. Er is aandacht voor geschiedkundige, politieke, culturele, technische en sociale aspecten. Zo doen ze kennis op over historische perioden en ontwikkelingen en over de teelt en werking van verschillende kruiden. Tegelijkertijd leren de leerlingen vakoverstijgende vaardigheden zoals analyseren, reflecteren, samenwerken, creëren en presenteren.

Inschrijven
Schrijf uw klas in via de website www.verwonderomdehoek.nl U logt in met de gegevens die u heeft ontvangen. Hierna maakt u een keuze uit de lessen binnen de cultuurlijn. Museum Veldzicht biedt het programma aan op woensdag van 9.30 tot 11.00 uur. U kunt aangeven naar welke maand uw voorkeur uitgaat. Museum Veldzicht zal dan de vastgestelde datum zo snel mogelijk toewijzen. Heeft u nog geen account of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met:
Cultuureducatiegroep Leiden
Postbus 11138
2301 EC Leiden
071 – 516 85 88

educatie@cultuureducatiegroep.nl

info@verwonderomdehoek.nl

 

Contactgegevens

Adres:
Herenweg 114
2201 AL Noordwijk
tel: 06 – 4220 4546
info@streekmuseumveldzicht.nl

Openingstijden:
za. 10.30 tot 17.00 uur
zo. 14.00 tot 17.00 uur
of
na telefonische afspraak

toegangsprijzen:
volwassenen € 5,00 en kinderen € 2,50

Wie is online

0 bezoekers online
0 gasten, 0 leden

Abonneren op nieuws

Loading

Archief Streekmuseum Veldzicht