Genootschap Oud Noordwijk start crowdfundactie, helpt u ook mee?

Het Genootschap Oud Noordwijk krijgt de kans om haar collectie uit te breiden met een aantal prachtige werken.

Om dit te kunnen realiseren start het GON een crowdfundactie met als doel het benodigde bedrag van 3.500 euro op te halen. Het gaat om werken van verschillende kunstenaars die een band met Noordwijk hebben. Donaties lopen via het crowdfundplatform voordekunst.nl. Via deze link vindt u meer informatie over de werken, de tegenprestaties bij een gift en kunt u doneren.

Wenckebach en Van Hall

De aan te kopen verzameling bestaat onder andere uit tien afdrukken van houtsneden van Oswald Wenckebach, het bronzen beeld ‘Jokkebrok’ van Maja van Hall, een mahoniehouten sculptuur van Lo Molenaar (ook bekend van het beeld voor het gemeentehuis van Noordwijkerhout), een zeegezicht van Hans Berkhout en diverse schilderijen van het schildersfestival Noordwijk van o.a. Rob Jacobs (Kermis Noordwijk-Binnen, KW-boulevard), Carola Schapals (Duinlandschap) en Sonja Brussen (Zeegezicht).

Van den Haak en Van den Hoonaard

Daarnaast zijn er nog een bronzen beeld van een jongen en een viertal keramiekplastieken van Tosca van den Haak, de eigenzinnig Noordwijkse kunstenares met haar karakteristieke stijl.

Tot slot bevinden zich in de verzameling nog twee ontwerptekeningen voor lampen van Siem van den Hoonaard. De kunstenaar die in de winter van 2022-2023 centraal zal staan in een tijdelijke expositie en waarvan het GON nog geen werk in bezit heeft.

Samen cultureel erfgoed bewaren

Het Genootschap Oud Noordwijk probeert op deze manier cultureel erfgoed te bewaren voor toekomstige generaties. Al met al voor u hopelijk voldoende aanleiding voor een gulle gift. De actie loopt van december tot eind januari 2022. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met collectiebeheer via collectiebeheer@g-o-n.nl of 06 41 255 636.