18 april – Boerenmarkt Streekmuseum Veldzicht Noordwijk

18 april - Boerenmarkt Streekmuseum Veldzicht Noordwijk

18 april – Boerenmarkt Streekmuseum Veldzicht Noordwijk

Op zaterdag 18 april 2015 wordt traditiegetrouw weer de jaarlijkse Boerenmarkt bij Streekmuseum Veldzicht in Noordwijk gehouden. Daar zijn allerlei streekproducten te koop en kunt u de smaak van vroeger ontdekken.

Er is muziek en er zijn kraampjes met historische foto’s en regionale boeken. De klederdrachtgroep Noordwijk presenteert zich in historische kleding. U kunt demonstraties zien over kantklossen, pottenbakken en nog veel meer.
Ook voor kinderen is er van alles te doen. Je kunt slingers rijgen, pottenbakken of een kijkje nemen bij de kippen en konijnen en de bijenkorf. Voor wie trek krijgt, is er koffie met krentenbrood en er worden pannenkoeken gebakken.

Streekproducten
Op de Boerenmarkt zijn kraampjes met ambachtelijk brood, vergeten groenten, kruiden, bloemen en andere streekproducten te koop. Ook vindt u er wol, hout en andere natuurproducten. Er wordt makreel gerookt en boerenlandwinkels bieden boter, kaas en vlees aan van blaarkopvee. Dit koeienras, dat vroeger overal in de Duin- en Bollenstreek voorkwam, kunt u zien bij de Johanna Hoeve aan de overkant van de weg, waar u de stallen kunt bezichtigen.

Vernieuwd museum Veldzicht
Tijdens de Boerenmarkt is ook het vernieuwde Streekmuseum Veldzicht geopend. Afgelopen winter is dit museum over de geschiedenis van Noordwijk geheel opnieuw ingericht. In de nieuwe presentatie wordt steeds aandacht besteed aan de kruidenteelt, de veehouderij en de bollenteelt, maar vanaf nu zijn er ook presentaties te zien over archeologie, de Romeinse tijd, de buitenplaatsen en de touwslagerijen.

De Boerenmarkt op zaterdag 18 april duurt van 10.00 tot 17.00 uur. De Herenweg is die dag tussen de twee rotondes afgesloten en er is voldoende parkeerruimte.