Kom helpen bij aanplant kruidenveld bij Streekmuseum Veldzicht op 12 mei!

Bij Streekmuseum Veldzicht, aan de Herenweg 114 in Noordwijk, vertellen we al een aantal jaar over de geschiedenis van de Noordwijkse kruidenteelt, binnen in het museum, en in de kruidentuin buiten. Dit voorjaar komt daar een kruidenteelt-veld bij. U bent welkom om te helpen met de aanplant van de kruiden, op zaterdag 12 mei van 11 tot 17 u.

Heemst, goudsbloem, pepermunt, guldenroede… Een collectie kruiden wordt geplant, die in de 19e eeuw in Noordwijk gekweekt werden, maar ook kruiden die in het wild verzameld werden. Er is een selectie gemaakt van keukenkruiden en bloemen. Daarmee is de historische kruidenteelt nog beter te beleven voor bezoekers.

Op dit moment wordt het veld aangelegd. Op zaterdag 12 mei, van 11 tot 17 u, kunt u helpen met de aanplant van de kruiden. Projectleider Dave Dirks: “We maken er een gezellige dag van. Iedereen is welkom om te helpen planten, en zo kennis te maken met de Noordwijkse kruidenteelt.” Aanmelden voor de kruidenplantdag kan bij Anne Marie van Dam: info@annemarievandam.nl; tel 06 30769243.