Noordwijk 150 jaar badplaats in Streekmuseum Veldzicht

Poster_150jr_badplaats_800px

Noordwijk 150 jaar badplaats in Streekmuseum Veldzicht

In Streekmuseum Veldzicht wordt van 15 april tot en met 11 september 2016 met foto’s, begeleidende teksten en talloze voorwerpen en attributen de ontwikkeling van Noordwijk van kuuroord tot badplaats in beeld gebracht.

Speciale aandacht wordt besteed aan de kruidenteelt waar Noordwijk in het verleden ook faam mee opbouwde. De kruidentuin naast het museum getuigt daar nog van evenals een deel van het interieur van het streekmuseum waar de kruidenwinkel van Alkemade uit de Pickéstraat in Noordwijk nog te bewonderen is.
Vanzelfsprekend wordt er ook aandacht besteed aan de, voor de regio zo belangrijke, bollenteelt. Naast de tijdelijke tentoonstelling 150 jaar Noordwijk kan door middel van een beeldende tijdlijn Noordwijk van prehistorie tot nu in het museum gevolgd worden.

De tentoonstelling Noordwijk 150 jaar badplaats in het streekmuseum is een mooie aanvulling op de tentoonstelling die in Museum Noordwijk over het 150-jarig bestaan wordt georganiseerd. Iedereen is van 15 april tot en met 11 september van harte welkom aan de Herenweg 114.