Oktober Kindercultuurmaand ook bij Veldzicht

Programma Veldzicht voor kindercultuurmaand

Kom naar Veldzicht voor leuke, (leerzame) activiteiten. Er is ook een mooie wandeling waarvan de start is onder de hooiberg. De wandeling is op verschillende punten in te korten. De route kan je vinden in de bakjes onder het informatiebord.

Je kunt kiezen uit de volgende drie thema’s.

1. Zintuigen
  2. Circulaire economie/voeding
  3. Streekmuseum Veldzicht

Per thema hebben we activiteiten voor je samengesteld. De prijs van elke activiteit is 1,00.

1. Zintuigen

In de tuinen rond Veldzicht worden kruiden gekweekt, er zijn verschillende soorten kruiden. Geurige kruiden, kruiden voor het gebruik in de keuken en medicinale kruiden. Er is een leuk speurtocht die heet: ruiken, voelen, proeven. waarbij je ontdekt welke kruiden je waar voor het best kunt gebruiken. Er loopt een ‘kwakzalver’ rond in de tuinen en je mag (onder begeleiding) een kruid plukken waarmee je dan een kruiden labeltje kunt maken, een flesje kruidenolie of een lavendel zakje.

1. Circulaire economie/voeding

In ‘De Stal” is veel te zien over de gewassen die vroeger in de bollenstreek geteeld werden, langs de wand hangen borden met informatie bv. Over de circulaire economie. Hier is ook een mini lijnbaan waar een touw mee gemaakt kan worden. Er staat een koe (namaak) die gemolken kan worden. Je ziet spinnenwielen en weefgetouwen. Ook in “De Stal” kan een speurtocht gedaan worden. Je kunt er ook een armbandje of een sleutelhanger maken of een flesje kruidenolie of een lavendel zakje.

Je kunt dus een speurtocht doen, een springtouw maken of een armbandje of sleutelhanger maken

1. Streekmuseum Veldzicht

Het museum is gevestigd in het zomerhuis en de varkensstallen. Hier is in de eerste plaats een tijdlijn ingericht. Daarop is het ontstaan en de geschiedenis van Noordwijk te beleven. Daarnaast is aandacht besteed aan een drietal agrarische bedrijvigheden die in en rond Noordwijk werden bedreven. De speurtocht die je hier kunt doen brengt je behalve in het museum ook in de stal. Je kan dus aansluitend aan deze speurtocht ook één van de activiteiten in de stal doen.

Toegang tot het museum is voor volwassenen 5,00 per persoon

voor kinderen van 5 t/m 12 2,50

Met de museumkaart is de toegang gratis.

De basisregels voor Covid-19, was vaak je handen, geef geen hand, blijf thuis als je klachten hebt, gelden bij Veldzicht.

Je kunt je aanmelden voor de activiteiten bij info@streekmuseumveldzicht.nl