OPENING NOORDWIJK-BIBLIOTHEEK

Op zondag 10 februari wordt om 14 uur in Streekmuseum Veldzicht de uitgebreide bibliotheek met boeken en artikelen over Noordwijk officieel geopend. Iedereen met interesse voor de geschiedenis van Noordwijk/ de Bollenstreek is daarbij van harte welkom.

In de lezingenruimte van het Streekmuseum Veldzicht staat sinds kort een grote collectie boeken en artikelen over Noordwijk. Het betreft enkele honderden boeken en een groot aantal artikelen over het dorp. Interessant voor mensen die over een bepaald onderwerp meer willen weten.  Ter plekke is een catalogus aanwezig.  Naast deze collectie bevat de bibliotheek ook een flink aantal boeken van en over mensen die een link met Noordwijk hebben. Denk daarbij aan Albert Verweij, Henriette Roland Holst, Maria Montessori, Thomas Mann, J.B. Charles, Margriet de Moor etc. . De boeken en artikelen zijn in te zien tijdens de openingsuren van het museum en op verzoek.

Het programma van deze middag bestaat uit een korte lezing van Jeroen Verhoog over “Noordwijkse boeken”. Aansluitend zal kunstenaar Daniel Tavenier iets vertellen over zijn kunstenaarsboek dat geïnspireerd is op de heilige Jeroen. Hierna is er alle tijd om even te bladeren in de aanwezige boeken en aan de praat te raken met andere liefhebbers van de “Noortukse (streek-) geschiedenis”.

Streekmuseum Veldzicht
Herenweg 114
Noordwijk

Info: Wim Baalbergen 071 3619498 / mobydick@xs4all.nl

Toegang gratis

Contactgegevens

Adres:
Herenweg 114
2201 AL Noordwijk
tel: 06 – 4220 4546
info@streekmuseumveldzicht.nl

Openingstijden:
za. 10.30 tot 17.00 uur
zo. 14.00 tot 17.00 uur
of
na telefonische afspraak

toegangsprijzen:
volwassenen € 5,00 en kinderen € 2,50

Wie is online

0 bezoekers online
0 gasten, 0 leden

Abonneren op nieuws

Loading

Archief Streekmuseum Veldzicht