Streekmuseum Veldzicht doet mee aan NLdoet

NLdoet kan helaas op 14 maart niet doorgaan!!

Zaterdag 14 maart doet Streekmuseum Veldzicht mee aan NLdoet. De tuingroep gaat met hulp van vrijwilligers aan de slag in de kruidentuinen.

Streekmuseum Veldzicht aan de Herenweg 114 heeft twee historische kruidentuinen. Na de winterperiode valt er groot onderhoud te doen: bladeren en takken aanharken, schoffelen en wieden, paden uitdiepen of ophogen, snoeien, planten en struiken ondersteunen met palen en zwerfvuil opruimen.

Na al dat werk zullen de kruidentuinen en het erf rondom de boerderij er netjes bij liggen voor de opening van het museum op 18 april, tegelijk met de Boerenmarkt. Bezoekers kunnen dan weer genieten van de geurende kruiden. En (school)kinderen treffen tijdens educatieve programma’s een goed onderhouden tuin aan.

De tuingroep krijgt op 14 maart versterking van een groep vrijwilligers van het CDA Noordwijk-Noordwijkerhout-De Zilk. En is daar natuurlijk heel blij mee!

Wilt u ook meehelpen? Dan kunt u zich aanmelden op www.nldoet.nl of contact opnemen met de locatiemanager van het museum: 06 42204546.

Meer informatie over de kruidentuinen kunt u vinden op BO TV interview met Ingrid Koops over vrijwilligerswerk in de kruidentuinen en NLdoet​ en een YouTube-filmpje met een oproep voor NLdoet.

Misschien wilt u zich aansluiten bij de tuingroep of als vrijwilliger andere klussen bij het museum doen? Kom dan op 14 maart langs om kennis te maken (tussen 10 en 15 uur) of neem contact op met de locatiemanager. U bent van harte welkom!

foto: Streekmuseum Veldzicht

Tijdelijk gesloten ivm de Corona crisis