Veldzicht Nationale museumweek 19 t/m 25 april

 

Streekmuseum Veldzicht is gevestigd in boerderij Veldzicht, gebouwd in 1864. Het museum brengt de geschiedenis van Noordwijk met een mooie tijdlijn -van prehistorie tot nu- in beeld. Centrale thema’s zijn de bollenteelt en de kruidenteelt, onder andere met een authentieke kruidenwinkel. Het bijzondere koeien ras Blaarkoppen is het derde thema. De voorkamer en de keuken van het zomerhuis kunt u ook bezichtigen (als het museum weer open is).

De thema’s vindt u terug op het erf van de boerderij. Er zijn twee historische kruidentuinen en er is een tuin met bol- en knolgewassen.

Een pronkstuk op het erf is een nettenkar, nagebouwd naar een oorspronkelijk model. Op de achtergrond ziet u de duinen. Met een nettenkar ging men vroeger de visnetten ophalen op het  strand.

Bij Veldzicht kunt u de tuinen bekijken en een rondwandeling starten door agrarisch gebied. U loopt langs bollenvelden aan de voet van de Coepelduynen, over het terrein van zorgpark Willem van den Bergh en langs de weilanden met blaarkoppen in De Klei. In deze periode van het jaar staan de bollenvelden er prachtig bij!

Onder de hooiberg bij Veldzicht staat een informatiebord voor de Wandelroute Veldzicht van 6,7 km. Deze knooppuntenwandeling kunt u eventueel zelf inkorten. Informatie staat in de folder die u bij de hooiberg aantreft en op https://www.noordwijk.info/nl/bezoek-noordwijk/activiteiten/fietsen-wandelen/fiets-wandelroutes/wandelroutes/1521384937/wandelroute-veldzicht.

 

Contactgegevens

Adres:
Herenweg 114
2201 AL Noordwijk
tel: 06 – 4220 4546
info@streekmuseumveldzicht.nl

Openingstijden:
za. 10.30 tot 17.00 uur
zo. 14.00 tot 17.00 uur
of
na telefonische afspraak

toegangsprijzen:
volwassenen € 5,00 en kinderen € 2,50

Wie is online

0 bezoekers online
0 gasten, 0 leden

Abonneren op nieuws

Loading

Archief Streekmuseum Veldzicht