Evenementen & activiteiten

Markten
Twee keer per jaar is er een markt op het erf van de boerderij. In april de Boerenmarkt en in september de Pompoenmarkt. Op beide markten verkopen bedrijven uit de streek hun regionale producten, zoals kaas, honing en pompoenen. Ook zijn er presentaties van oude ambachten en muziekoptredens.

Tentoonstellingen
Naast de historische tijdlijn en permanente collectie in het museum vinden ook  wisseltentoonstellingen plaats.

Rondleidingen
Voor groepen is het mogelijk om een afspraak te maken voor een rondleiding, zowel in het museum en de stal als rondom de boerderij om de tuinen te bekijken. Voor informatie: info@streekmuseumveldzicht.nl of bellen met de locatiemanager 06-42204546.

Lezingen
Van september tot april organiseert Veldzicht regelmatig lezingen over onderwerpen die te maken hebben met de historie van Noordwijk Binnen.

Workshops
Regelmatig zijn er workshops bij Veldzicht. De deelnemers gaan verrijkt met kennis en een zelf gemaakt product naar huis. Zo’n product is ook leuk als cadeau. Bijvoorbeeld kruidenolie voor gebruik in de keuken of een cosmetische crème, een drinkbak voor vogels of een bollenmand gevuld met diverse soorten bollen en winterviolen.

Kinderactiviteiten
Voor kinderen valt er veel te ontdekken en ze kunnen zelf actief aan de slag. Ze kunnen kiezen uit  drie verschillende speurtochten tijdens de openingstijden van het museum. Daarnaast is er een aanbod van diverse – wisselende – activiteiten, zoals een springtouw of kleitabletje maken, de koe melken of kruidenolie maken.

Ook is het mogelijk om een kinderfeestje te houden bij Veldzicht. Voor informatie: info@streekmuseumveldzicht.nl of bellen met de locatiemanager 06-42204546.

Wandelroutes
Onder de hooiberg op het erf staat het informatiebord over Wandelroute Veldzicht. De route van 6,7 km door agrarisch gebied rondom Veldzicht sluit aan op het knooppunten-wandelnetwerk Bollenstreek. Klik hier voor de folder.

Over het erf van Veldzicht loopt een korte wandelroute via de vijvers naar de drie historische tuinen. Deze route staat op het informatiebord bij de ingang van Veldzicht aangegeven met kleine voetstappen. 

Bollenverkoop
In de maanden september t/m november is er in de Bollenschuur verkoop van bollen, zoals tulpen, narcissen, crocussen, alliums en amaryllissen. De bollen bij Veldzicht staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. De verkoopdagen zijn vrijdag en zaterdag.

Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en activiteiten
rondom Streekmuseum Veldzicht

Meerlandenfonds voor regentonnen

Meerlandenfonds voor regentonnen

Met een voucher van het Meerlandenfonds is Veldzicht weer een aantal regentonnen rijker in de vorm van muurtanks. Zo kan Veldzicht op twee manieren een belangrijke bijdrage leveren aan het milieu. Het is duurzaam om regenwater op te vangen en in droge perioden te...

Lees meer
Hooiberg met terras

Hooiberg met terras

Onder de hooiberg is een mooi terras aangelegd, deels met authentieke materialen. Een subsidie van het Platform Cultureel Erfgoed Noordwijk (PCEN) en vooral de inzet van vrijwilligers en hulp van bewoners van woonzorgcentrum Willem van den Bergh hebben dit terras...

Lees meer
Geel walstro

Geel walstro

Geel walstro (Galium verum) ken je misschien onder de volksnamen echt walstro of wiegenstro. Deze winterharde bodembedekker bloeit met gele zoetgeurende stervormige bloemetjes die een pluim vormen. Walstro groeit vrij algemeen in de duingebieden. Allerlei insecten en...

Lees meer