Wandelroute Veldzicht is ontwikkeld in het kader van het project ‘Parel Veldzicht’. Veel wandelaars hebben al genoten van deze route van 6,7 km door agrarisch gebied rondom Veldzicht. De wandeling sluit aan op het knooppunten-wandelnetwerk Bollenstreek, zoals het kaartje laat zien. Voor de folder [klik hier].

Inmiddels is de route aangevuld met een audiotour; de ‘Heilzaam Noordwijk route’. De audiotour vertelt je over de rijke historie van de kruidenteelt, het ontstaan van heilzame badplaats Noordwijk en waar je dat weer kunt ervaren. De route voert door prachtig duinlandschap naar de zee en weer terug door afwisselend en uniek natuurlandschap naar Veldzicht.

Op het erf van Veldzicht kun je de audiotour starten bij de hoofdingang. Dan loop je via een kikkerpoel naar twee historische kruidentuinen en een bollentuin met Reuzenbol. Deze route staat op het informatiebord bij de ingang van Veldzicht aangegeven met voetstappen. Daarna kun je de route vervolgen met de audiotour en/of met de flyer ‘Heilzaam Noordwijk route’ [klik hier].