Lezing Geschiedenis van de Noordwijkse kruidenteelt 27 maart 2022

Uit de bollenschuur

8 februari 2022

René van Houten, voormalig eigenaar van ‘Het Noordwijks Kruidenwinkeltje, spreekt over het kruidenverleden van Noordwijk. Op zondag 27 maart 2022 in de bollenschuur vanaf 14.00 uur tot ca.16.00 uur.

Entree: € 7,50 inclusief koffie/thee Entree GON leden: € 5,00 inclusief koffie/thee.

Aanmelden bij info@streekmuseumveldzicht of telefonisch: 06 42204546.

Tijdens de lezing zal René vertellen hoe de roemrijke Noordwijkse kruidenteelt en -handel is ontstaan, wat is er nu nog van over is en in hoeverre wij daarvan nog iets in Noordwijk kunnen zien. Verder zal hij aandacht schenken aan het gebruik van kruiden. René zal uitleggen hoe bepaalde kruiden eruitzien en waar zijn ze voor gebruikt kunnen worden. Ook specerijen komen aan bod.Tenslotte wordt aandacht geschonken aan gapers; het ontstaan van gapers en waarom zij boven de deuren van drogisterijen prijkten. De lezing zal tussentijds worden onderbroken door een korte pauze.

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en activiteiten
rondom Streekmuseum Veldzicht

Bollenverkoop

De bollen zijn nog niet op. De verkoop is nog tot en met 10 december. Bent u nog op zoek naar een Sint of Kerstcadeau? We hebben nu ook mooie cadeaupakketten.