Streekmuseum Veldzicht heeft haar hooiberg terug

Uit de media

5 juli 2018

Op 29 juni werd in klein gezelschap stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt van de hooiberg die gebouwd wordt op het terrein van Strekmuseum Veldzicht.

Op 29 juni werd onder toeziend oog van Willem Baalbergen en Leen van Duin het hoogste punt bereikt van de nieuwe hooiberg op het terrein van Streekmuseum Veldzicht.

De bouw betekent eigenlijk een terugkeer van de hooiberg die ooit op dezelfde plek waar nu de nieuwe verrijst een onderdeel vormde van de toenmalige boerderij. Het plan om haar terug te bouwen bestond al lang maar kwam in een stroomversnelling door de nieuwe wandel/belevingsroute waar Veldzicht zowel de start- als de finishplaats is. De hooiberg, die uitgerust wordt met banken (gratis geleverd door Strandmeubel) gaat daarbij als rustpunt fungeren van de wandelaars die de route afleggen. De bouw is mogelijk geworden door een subsidie van onder meer de provincie en de welwillende medewerking van aannemer Arne van der Meulen, Schild Las en Metaaltechniek, Van Dijk Rietdekkers en Gebr. Van der Putten.  En natuurlijk de vrijwilligers van het Genootschap Oud Noordwijk waaronder Willem Baalbergen, Leen van Duin en Willem Peschier. De hooiberg wordt binnenkort opgeleverd.

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en activiteiten
rondom Streekmuseum Veldzicht

Bollenverkoop

De bollen zijn nog niet op. De verkoop is nog tot en met 10 december. Bent u nog op zoek naar een Sint of Kerstcadeau? We hebben nu ook mooie cadeaupakketten.