De kruiden geuren en kleuren bij Veldzicht

Uit de tuinen

26 juni 2022

Kom genieten van de vele kruiden die nu in bloei staan en volop insecten trekken. Op de Open tuinendagen tijdens Markt onder de Linden hebben veel bezoekers hier al van genoten. Wist u dat u niet alleen bij een bezoek aan ons museum de tuinen kunt bekijken? En dat we voor groepen rondleidingen verzorgen, zowel in het museum als in de tuinen? klik hier

De tuinen zijn altijd toegankelijk en het is leuk om in de verschillende seizoenen de groei en bloei te volgen. Zo komen na de voorjaarsbollen nu de dahlia’s in bloei. Ook rondom en in de kikkerpoel staan veel planten in bloei. Informatie over alle kruiden vindt u op deze website via de plattegrond van het erf bij het Historisch kruidenveld en de Dodoens Cruydehof.

Op het grote informatiebord bij de ingang van Veldzicht staat aangegeven hoe u een rondje door de drie tuinen kunt lopen. Of strijk neer op een van de bankjes om te luisteren naar het gezoem van de insecten.

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en activiteiten
rondom Streekmuseum Veldzicht

Fiets zoek groen bij Veldzicht

Wij doen mee aan Fiets zoekt groen op zaterdag 2 juli. Wij vertellen u graag meer over onze locatie. Plan u fietsroute via www.degroeneuitdaging.nl/fietszoektgroen https://www.youtube.com/watch?v=luOEpKU-2q4 Tot zaterdag